Welke koffiecapsules zijn compatibel met Nespresso

 

Niet alle Nespresso machines werken met een koffiecapsule.

Nespresso heeft de manier veranderd waarop capsules worden doorboord, waardoor sommige compatibele capsules niet meer goed werken. De naalden in de nieuwste Nespresso-modellen zijn zo dun dat ze de capsule van sommige concurrenten niet kunnen doorboren en in het extreme geval de capsule kunnen verpletteren.

De Nespresso-machinemodellen “Pixie”, “U” en “Inissia” gebruiken de nieuwe, dunnere injectoren. Dit is “onderdeel van onze voortdurende ontwikkeling” van het capsulesysteem, zegt Nestle.

Het probleem voor klanten: hoewel de nieuwe, dunnere naalden goed werken met de originele Nespresso Aluminium-capsule, worstelen ze met sommige plastic capsules van andere fabrikanten, omdat de naalden te dun zijn en niet door het harde plastic kunnen prikken.

Het resultaat: geplette capsules, halfvolle kopjes en veel water in het lichaam, of de Nespresso machines weigerden simpelweg hun dienst en schakelden uit.

Ons advies: iedereen die eerder koffiecapsules van andere fabrikanten heeft gebruikt, moet zijn Nespresso-apparaat zo lang mogelijk bewaren, aangezien de nieuwe machines niet met alle capsuleklonen werken.

K-Tipp deed een test met 12 Nespresso koffiemachines en 8 Coffee Capsule merken

De belangrijkste uitkomst:

Capsules van deze merken passen in alle machines en zijn 100% compatibel met de geteste machines:

Deze capsules werkten niet

Verreweg de meeste problemen deden zich voor bij de volgende merken:

Geen van deze capsules werkte in de Nespresso “U” van Koenig. De naald kon de capsules van Jacobs niet doorboren en de machine stopte.

Het water liep langs de Caffè Vergnano-capsule recht in het kopje.

We werken eraan om de compatibiliteit zo snel mogelijk te herstellen. Er was een soortgelijke verklaring van Coop, waarin stond dat de leveranciers zich zouden aanpassen aan de veranderingen.

Ook de capsule “Supremo” van 100% Espresso (verkrijgbaar bij Aldi) bleek onverenigbaar: de aluminiumfolie kwam bij bijna alle testen van de capsule. Bijzonder vervelend was dat in sommige gevallen de folie vast kwam te zitten in de machine en met een mes moest worden afgeschraapt. Aldi is op de hoogte van het probleem en zegt dat het probleem met de folie is opgelost.

Hoe de test is uitgevoerd:

K-Tipp kocht 12 standaardedities van de huidige Nespresso-machines van De’Longhi, Koenig en Turmix. In elke machine werden 10 capsules van 8 verschillende fabrikanten getest.

Werkte het mechanisme goed?

Hebben de naalden de capsule doorboord of geplet?

Kregen we een kop koffie of wat waterige bouillon?

Niet elke vervorming van een plastic capsule leidde noodzakelijkerwijs tot kwaliteitsverlies. Als er echter meer water in de beker zat dan verwacht, werd dit als een storing beschouwd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *